Els joves que estiguen cursant l'educació secundària o el batxillerat podran aprendre a crear un llibre electrònic mentre que els més xicotets gaudiran de la il·lusió i la màgia del *cuentacuentos. Aquestes activitats van ser presentades aquest matí en roda de premsa de la mà del regidor de Cultura, Javier *Yebes, qui va estar acompanyat per *Conxa Gosálbez, bibliotecària, i *Menti Iborra, tècnic en biblioteconomia.
Segons van explicar, el programa 'Fem un llibre' és una iniciativa que la biblioteca vol implantar en les escoles i instituts del municipi per a fer reflexionar als joves sobre la importància de la lectura en aquests temps de societat de la informació i les noves tecnologies. “Es pretén fer reflexionar sobre el nou llenguatge literari en el qual eines com les xarxes socials estan fabricant lectors i escriptors en potència”, afirmava *Menti Iborra en la seua intervenció.
L'exercici consisteix en la creació d'un llibre que, en el cas dels més majors es desenvoluparà en un format electrònic, mentre que infantil i primària treballaran amb materials d'artesania. Els objectius no són uns altres que donar a conèixer la història de la paraula i del text, així com de la seua evolució, fomentar l'interès per la lectura, mostrar els canals d'accés a la cultura i desenvolupar la creativitat i expressivitat literària, a més de potenciar el treball en equip.
Per la seua banda, 'L'hora del conte' és una activitat que suma ja vuit anys de vida. Es tracta d'un programa destinat a despertar la imaginació i la fantasia dels xiquets promovent l'activitat de la lectura i estimulant el gust per la paraula. *Conxa *Gosalbez explicava com la biblioteca es converteix en un espai màgic on es deixa aparcat el silenci normal de les biblioteques per a escoltar la narració escènica d'un emocionant conte. Aquest *cuentacuentos és a més una oportunitat perfecta per a conèixer molts accents i percebre la cultura des de molts punts de vista, ja que participen experts narradors que provenen de diverses zones d'Espanya i del món.
El regidor de Cultura, Javier *Yebes, va assegurar que amb aquestes iniciatives es pretén transmetre que la cultura és entretinguda, al que advertia que la seua intenció és “desmitificar que les biblioteques siguen un espai per a grans literats, sinó que també permeten gaudir i consumir cultura”.
Sucursal virtual
La pàgina web i els perfils en xarxes socials de la biblioteca municipal han sigut un altre dels assumptes presentats. I és que la sucursal virtual, com es denominava en la presentació, permet proporcionar una millora en els serveis creant una oficina sense limitacions d'espai i de temps. Sens dubte, una millora des del punt de vista funcional i també estètic. “Volem atraure a la gent que no ens coneix o a la gent que no ens usa i per a açò és fonamental donar-nos a conèixer des d'aquests canals”, afegia la tècnic en biblioteconomia *Menti Iborra.