Concejalía
Valencià

Els resultats de les proves a Sant Joan, han revelat nivells baixos d'osteopenia o osteoporosis comparats amb altres municipis. Afavoreix el bon clima i el sol, que contribueix a la creació de vitamina D, la dieta mediterrània, i el fet que la majoria de les dones majors de 35 anys que s'han realitzat les proves, practiquen alguna activitat física en centres municipals, ja que la massa muscular regenera massa òssia.

Durant els dies 9 i 10 de novembre s'han realitzat aquestes jornades per prevenir i millorar la qualitat de vida dels ciutadans de Sant Joan, en la qual la detecció precoç d'aquesta malaltia permet millors tractaments. El doctor Esteban Sales Heredia, delegat de FHOEMO a Alacant, va impartir ahir una xerra-col·loqui sobre ‘Prevenció de l'osteoporosis' a més de 70 assistents que van poder conèixer es prevé, detecta i tracta aquesta malaltia en auge.

L'Alcalde de Sant Joan, Edmundo Seva, acompanyat pel regidor de Sanitat, Santiago Escudero i l'edil d'Igualtat, Chelo Ferrándiz, també es van realitzar les corresponents proves i van participar en la xerrada del doctor Sales. Van anunciar que es continuaran realitzant accions de prevenció d'aquest problema que afecta a molts veïns de Sant Joan, especialment dones.

L'osteoporosis, coneguda com l'epidèmia silenciosa, és considerada una de les malalties més comunes al nostre país. S'ha erigit en els últims anys (hagut d'especialment a l'augment en l'expectativa de vida) en un problema de salut pública global que afecta actualment a més de 200 milions de persones al món. A Espanya, s'estima, que l'osteoporosis afecta actualment a 3,5 milions de persones i cada any es produeixen més de 100.000 fractures osteoporóticas. Constitueix, per tant, un problema de salut pública de gran magnitud per la seva prevalença, per la morbimortalidad que ocasiona i pel consum de recursos sanitaris que comporta.

Foto: L'Alcalde Edmundo Seva, realitzant-se la densitometría òssia. Dempeus la Regidora d'Igualtat Chelo Ferrándiz.