L'IES Lloixa ha presentat avui el seu programa Erasmus+ que desenvolupa juntament amb altres centres de diferents països europeus i en col·laboració amb l'Ajuntament de Sant Joan.
Els docents de l'IES Lloixa, M. Carmen Sánchez, Conrado Gallent i Raquel Llopis responsables de la posada en marxa del seu projecte Erasmus+, al costat de la coordinadora d'igualtat del centre Faz Martín, han presentat aquest programa en el saló de plens municipal al costat de l'Alcalde, Jaime Albero i a la Regidora d'Igualtat, Clara Rodríguez i, en presència també de la resta de docents dels diferents centres dels països que participen d'aquest. Es tracta "d'un projecte europeu que porta per títol Are the gender stereotypes determining an inegalitarian society? i en el qual s'han establert llaços de col·laboració amb centres educatius de Romania, França, Itàlia i una institució governamental turca encarregada de la gestió dels projectes educatius al seu país" segons ha explicat Rodríguez.
L'objectiu d'aquest programa és que l'alumnat participant prenga consciència de com els estereotips de gènere que impregnen la nostra societat condicionen els patrons de comportament de dones i homes i les relacions socials, familiars i culturals. Des de l'IES Lloixa han expressat que "la voluntat que tenim és que, a través d'aquesta experiència, contribuïm a aconseguir una societat més justa i igualitària i que la violència de gènere i masclista desaparega per complet. És un objectiu ambiciós, però és necessari que des de l'àmbit educatiu ens ho plantegem i ho abordem. I aquesta pretén ser una mostra del que podem fer des d'un centre com el nostre". Per a la posada en marxa del projecte s'han disposat diferents activitats, tallers, així com intercanvis culturals. Sobre aquest tema, els responsables d'aquesta experiència han destacat que "les diferents societats dels països implicats tenen moltes coses en comú. Som molt semblants i, per desgràcia, la desigualtat de gènere està present en totes, per això hem establert aquest objectiu que també és comú i per arribar a ell ho fem a través de l'educació, ja que és una de les armes més poderoses que tenim per canviar la societat".
Per poder portar-ho avance, es compta amb la col·laboració de diferents entitats. D'una banda la Unió Europea que subvenciona una part del projecte i d'altra banda, l'Ajuntament que ha mostrat el seu compromís per donar suport a aquesta iniciativa. Segons ha apuntat la regidora "estem convençuts que és un projecte necessari i molt complet i després de conéixer-ho acordem que donaríem suport al mateix, en la mesura del possible. Econòmicament estem valorant l'aportació que podrem fer i, per descomptat també compta amb el nostre reconeixement institucional i la col·laboració que siga necessària en diferents activitats que el projecte requereix". En aquest aspecte, els docents s'han mostrat molt satisfets i agraïts amb el consistori "per la sensibilització i col·laboració mostrada envers el projecte".
D'altra banda, Rodríguez també ha expressat "el ferm compromís municipal de treballar per aconseguir la igualtat efectiva entre dones i homes, seguint diferents camins, entre ells, principalment el de la coeducació, pel que s'ofereixen als centres educatius diferents tallers i serveis de la regidoria d'igualtat i de fet, ja s'han mantingut contactes i reunions amb les coordinadores d'igualtat i convivència dels centres".
Finalment, l'alcalde ha mostrat la seua "satisfacció pel projecte que ens ha presentat aquest centre del nostre municipi i pels llaços d'unió que promou i l'objectiu últim tan important que persegueix com és la igualtat de gènere".