Concejalía
Valencià

Els tallers que han tingut una participació més regular han estat els de ball, manualitats, còmic i teatre. En aquestes disciplines, són en les quals es realitzarà la mostra, amb els joves que voluntàriament volen realitzar una exhibició dels treballs que han vingut fent i els coneixements adquirits durant el curs. Els i les joves que més activament han participat han estat els de 10 a 13 anys d'edat.

Per a tancar aquesta mostra, s'han convidat a l'Escola de Música Intercultural d'Alacant. Aquesta escola a través de la música, el ball, i altres disciplines artístiques treballa per a la prevenció de riscos com l'exclusió social, la marginalitat, el racisme i l'analfabetisme, orientant-los cap a la convivència pacífica, el dialogo entre cultures, el suport escolar i emocional.

Inspirada en la labor realitzada pel cèlebre músic llatí Carlinhos Brown en la favela de Candeal (Salvador de Badia, Brasil), conjunga harmònicament una labor de recuperació i integració de la població juvenil de la Zona Nord (immigrant i autòcton).

L'actuació de l'Escola consistirà en una exhibició de música de percussió, ball i capoeira.

Des de la Regidoria de Joventut, s'ha convidat a aquesta escola d'una banda, per a fomentar la interacció entre joves de la mateixa edat, i que desenvolupen activitats similars, i per un altre, per a promocionar disciplines com la percussió o la capoeira que en breu s'impartiran a Sant Joan d'Alacant.

Tal com va explicar el Regidor de Joventut, Jaime Albero, en la roda de premsa de presentació de la Escola de Creació Jove, “pretenem que sigui un lloc d'aprenentatge i un espai de trobada i intercanvi de coneixements”. També es pretén amb aquesta iniciativa fomentar l'associacionisme juvenil, ja que es propicia “que conflueixin persones amb interessos comuns en un projecte que neix amb vocació d'estendre's en el llarg termini. Es tracta de fomentar el potencial creatiu dels joves de Sant Joan, que sabem que és molt”.