L'ajuntament de Sant Joan d'Alacant amb el seu projecte 'Ens movem' destaca com a iniciativa d'oci educatiu i inclusiu amb el teatre i l'art com a elements transformadors de la societat.
L'IVAJ ha valorat com a Bones Pràctiques en l'àmbit de la Joventut a la Comunitat Valenciana, els programes desenvolupats pels ajuntaments de Benicarló, el Pilar de la Foradada, Quart de Poblet, Sagunt, Sant Joan d'Alacant i la Federació de Cases de Joventut.
Est és el resultat del procés de selecció de Bones Pràctiques en l'àmbit de la intervenció amb joves al que han concorregut iniciatives desenvolupades tant per corporacions locals com per la iniciativa social. I ara passen a formar part del catàleg de Catàleg de Bones Pràctiques de l'IVAJ
Les sis propostes d'activitats amb joves reconegudes passaran a formar part d'un Catàleg de Bones Pràctiques d'Intervenció amb Joves. Totes elles han sigut guiades per professionals de joventut i serviran com a referència per a dissenyar i dur a terme futures actuacions.
En aquest procés obert, han pogut participar entitats locals, organismes que integren el seu sector públic, o en general qualsevol administració o entitat del sector públic institucional, així com entitats privades sense ànim de lucre, que hagen desenvolupat el seu projecte d'intervenció amb joves en l'àmbit de la Comunitat Valenciana.
El director general de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) , Jesús Martí, ha agraït "el nivell de resposta de professionals de Joventut" i ha valorat que en el procés de selecció, en el qual ha participat el Consell Valencià de la Joventut s'ha considerat "tant l'impacte positiu en el col·lectiu juvenil com que puguen servir com a referència per a altres intervencions"
Les activitats seleccionades seran recopilades en el Catàleg de Bones Pràctiques d'Intervenció amb Joves, gestionat per l'IVAJ, en el qual es farà referència a l'any en què han sigut reconegudes. Està previst en pròximes dates un acte de reconeixement públic dels projectes seleccionats com a exemples de bones pràctiques.