Concejalía
Valencià

Serà el 30 de novembre, fins l’11 de desembre, quan tindrà lloc la Cimera de París (COP21), on tots els Estats de l’ONU hi acudiran amb l’objectiu de poder arribar a un acord eficaç per tal de fer front al canvi climàtic. Es posaran damunt la taula mesures per reduir les emissions d’efecte d’hivernacle, impulsar les energies renovables, millorar l’eficiència energètica...

"Som la darrera generació que pot arribar a compromisos amb un abast que evite l'increment de 2 ºC de mitja al planeta. Si superem este límit, les conseqüències podrien ser irreversibles" assegura el regidor de Medi Ambient, Sergio Agueitos. "A París ens juguem el nostre futur comú. La implicació dels Estats és fonamental per a treballar en la solució. Ara els glaceres retrocedixen a una velocitat abismal, el Pol Nord és per primera vegada navegable, les zones desèrtiques són cada vegada mes desèrtiques, desapareixen espècies a una celeritat cada vegada major, la desforestació a nivell mundial és alarmant, s'incrementen els incendis..."

A més, Agueitos apunta a què les conseqüències no només se veuen al Pol Nord, sinó que segons els experts la freqüència i intensitat de les sequeres han augmentat a la Mediterrània i el nivell del mar està pujant, amenaçant el Canvi Climàtic el nostre turisme i la nostra agricultura, sustento econòmic de la zona. Tot i així, es mostra positiu: "Aturar este procés està a les nostres mans. És la nostra responsabilitat evitar el col·lapse dels nostres ecosistemes, de la nostra civilització".