Valencià
Per segon any consecutiu, les regidories de Polítiques Lingüístiques i Cultura han commemorat el 9 d'Octubre amb l'objectiu d'incloure a tots els sectors de la societat amb activitats que posen l'accent en la nostra cultura per acostar-la a tots els santjoaners i santjoaneres a través del llenguatge universal de l'art.
 
 
És per això que, durant quatre dies, Sant Joan s'ha omplit d'una programació dirigida a tothom on va destacar els contacontes, l'esport amb la Pilota Valenciana, el teatre, la dansà, la cercavila per xiquets i la música que, amb actes més institucionals com la lectura de l'Estatut, van fer que a Sant Joan gaudira un any més d'esta festivitat.
 
 
El IV Aplec de Sonaors, el I festival de colles o el concert de Miquel Gil van posar ritme a esta data tan assenyalada que es festeja des de l'any 1338 i representa l'entrada de Jaume I a València a l'any 1238. Es tracta d'un dia festiu aprovat en l'Estatut d'Autonomia, després que Felip V prohibira les celebracions amb la supressió dels Furs de València. A més a més, moltes de les valencianes i valencians també commemorem Sant Dionís, dia en el qual les persones enamorades regalen a la seua parella "la mocadora", un mocador que guarda productes de l'horta elaborats amb massapà.
 
 
Les regidories Alba Lledó i Clara Montesinos, defensen que el 9 d'octubre "defineix la nostra identitat com a poble, reivindica les nostres arrels i representa la unió de tots els valencians i valencianes sense importar la seua religió, origen, creences o idiologia. Perquè un poble amb tradicions és un poble amb identitat, i la identitat és tot allò que ens fa estimar d'on venim".