Estudiants universitaris de Nutrició ensenyen als alumnes de Primària i Secundària hàbits correctes per a evitar trastorns alimentosos.
“És important que des de xicotets ensenyem la importància de la dieta en el correcte desenvolupament dels menors”, assegura l'edil de l'àrea, Julia Parra.
La Regidoria de Sanitat, en col·laboració amb la Universitat d'Alacant (UA), transmeten a l'alumnat de Primària i Secundària de Sant Joan la importància de menjar sa a través de tallers d'alimentació. “Des de xicotets hem d'ensenyar-los que una correcta alimentació protegeix la nostra salut i evita tot tipus de trastorns”, ha afirmat l'edil de l'àrea, Julia Parra.
Estudiants del grau de Nutrició i Dietètica de la UA són els encarregats de realitzar aquests tallers en els centres escolars el municipi durant tot aquest mes de maig. “Hem de sensibilitzar sobre l'alimentació saludable en el creixement i correcte desenvolupament dels nostres menors”, insisteix la regidor, “per a previndre disfuncions alimentàries o conductes nocives per a l'organisme”.
Aquests tallers es desenvolupen en les mateixes aules i mostren els tipus d'aliments, els seus valors nutricionals i com aconseguir una dieta adequada per a potenciar el desenvolupament físic i cognitiu dels menors. També eliminen falsos mites sobre alimentació i ensenyen com evitar conductes que puguen derivar en problemes físics, com a obesitat, o psíquics, com a anorèxia o bulímia. “No podem obviar que els menors són una població especialment vulnerable”, remarca la responsable de Sanitat, “per això incidim en un saludable estil de vida”.