Concejalía
Valencià

Les àrees d'Urbanisme i Atenció Urbana van presentar la passada setmana el projecte de "Reurbanització de la Plaça Maisonnave", que serà finançat íntegrament per la Diputació d'Alacant per un import de 240.000 €. Açò és possible gràcies a la subvenció en "Inversions en obres i reparacions de cooperació municipal financerament sostenibles", per a l'anualitat 2014 que l'organisme provincial va posar a la disposició dels municipis de la província d'Alacant. Com va explicar Santiago Román les obres "s'executaran en dues fases, ja que existeix actualment un conjunt edificat fora d'ordenació, la gestió de la qual i demolició està adscrita a la UE 7.1 CENTRE prevista en el Pla General aprovat en 2013." Per tant, les obres incloses en el projecte són les de la Fase 1, encara que s'inclou l'ordenació de tot l'àmbit de la plaça perquè el seu disseny siga coherent quan es puga dur a terme la Fase 2.

L'espai complet de la nova Plaza Maisonnave té una superfície de 2.934,43 m2, dels quals s'actuarà en el 90% que corresponen a la Fase 1 i que consisteixen en la reordenació de l'actual espai, nova pavimentació, enllumenat públic, arbrat i jardineria, així com la creació d'una zona diàfana que possibilite la col·locació de la Foguera Plaza Maisonnave al juny, la celebració d'actes a l'aire lliure i/o el pas de les processiones/ofrenes des de l'Església de Sant Joan Baptista fins a la Rambla. Així mateix s'ha tingut molt present la demanda existent de noves zones de jocs infantils, davant la qual cosa s'instal·larà una "zona de jocs", de manera que es puguen realitzar tots els esdeveniments descrits sense obstacles. La nova ordenació possibilitarà una nova franja d'aparcament en bateria, arbrat i una nova línia de vorera que permetrà unificar la Rambla de la Llibertat i l'Avda La Rambla.


Així mateix amb el propòsit de rememorar la confluència dels carrers del Mar i Sant Antonio en la plaça, aquesta circumstància es ressaltarà amb un paviment diferenciador de la resta de la plaça i la col·locació d'una font enrasada al paviment, també amb forma triangular. La història del municipi també s'ha tingut en compte a l'hora d'elaborar el projecte segons ens explica David Aracil, amb el que "es recuperarà el partidor del Toril que canalitzava les aigües en dos brancs cap al carrer Major i del Mar, així com se senyalitzaran llocs com la Torre de l'Horta Juan Senia, l'habitatge on explica la llegenda que va aparèixer la imatge tallada del Crist de la Pau o el Templet de la música, que han format part de la història viva de la Plaça Maisonnave".